PIN och PUK-kod

Säkerhetskoder för din telefon så att ingen annan kan komma åt innehållet.

Slagit in fel kod och låst telefonen?

Om du skriver in fel PIN-kod (Personal Identification Number) tre gånger i rad, blir ditt SIM-kort spärrat.

För att låsa upp telefonen behöver du din PUK-kod (Personal Unblocking Key), en åttasiffrig säkerhetskod.

Skrivs fel PUK-kod tio gånger i följd, spärras SIM-kortet permanent.Då måste ett nytt SIM-kort beställas. Ni kan beställa på 08-5090 0000 eller helpdesk@team8.se

Byta PIN-kod

Om du har kvar din nuvarande PIN-kod:

• Knappa in **04*gammal PIN-kod*ny PIN-kod*ny PIN-kod#

Med hjälp av PUK-kod:

• Ange felaktig PIN-kod tre gånger
  • Knappa in din PUK-kod
  • Ange en ny PIN-kod med fyra siffror

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

1 Kommentarer

Avatar
    Benny Fjällner

Grymt bra info, tack för hjälpen Hugo!