Vad är Imei-nummer?

Hitta serienummer på iOS-enheter samt numret för International Mobile Equipment Identity (IMEI)

Serienummer och Imei-nummer hittar ni på telefonens baksida på iPhone 5, iPhone 5S och iPhone 5C. Ring Stjärna Fyrkant 06 Fyrkant (*#06¤) på telefonens tangenter så visas IMEI-numret.

Serienummer och Imei-nummer är alltid unikt för varje telefon. Ett Imei-nummer innehåller alltid 15 siffror.

1. I telefonen

Om du vill visa IMEI-nummer eller ICCID-nummer trycker du på Inställningar -> Allmänt ->Om.

2. I SIM-kortfacket för iPhone 3G, 3GS, iPhone 4 (GSM-modellen) och iPhone 4S

Ta ut SIM-kortfacket. Serie- och IEMI-nummer finns på SIM-kortfacket så som visas nedan.

3. Hitta informationen på datorn

Du kan ta reda på serienumret genom att ansluta enheten till en dator:

1. Anslut enheten och öppna iTunes

2. Klicka på knappen för enheten i det övre högra hörnet. (Om iTunes visas klickar du förs på knappen för bibliotek överst till höger) Om du inte ser din enhet väljer du Göm sidofält på menyn Visa.

3. Klicka på fliken Sammanfattning. Serienummer visas så här: