Ta bort en enhet från Hitta min iPhone på iCloud.com

Om du inte längre använder en iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch eller AirPods kan du ta bort dem från Hitta min iPhone. När du tar bort en enhet tas den bort från enhetslistan i Hitta min iPhone, och aktiveringslåset inaktiveras.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ta bort en enhet

• Ta bort en iPhone, iPad, iPod touch: Gör något av följande på enheten:

• iOS 13 eller iPadOS: Gå till Inställningar > [ditt namn] > Hitta min och inaktivera Hitta min [enhet]. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och tryck sedan på Stäng av.

• iOS 12 eller tidigare: Gå till Inställningar > [your name] > iCloud och inaktivera Hitta min [device]. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och tryck sedan på Stäng av.

• Ta bort en Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar på din Mac och gör sedan något av följande:

• macOS Catalina 10.15: Klicka på Apple-ID och sedan på iCloud och avmarkera Hitta min Mac. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och klicka sedan på Fortsätt.

• macOS 10.14 eller tidigare: Klicka på iCloud och avmarkera sedan Hitta min Mac. Ange lösenordet till ditt Apple-ID och klicka sedan på Fortsätt.

• Ta bort en Apple Watch eller AirPods: Stäng av Apple Watch eller lägg in AirPods-hörlurarna i fodralet. I Hitta min iPhone på iCloud.com trycker du därefter på Alla enheter, väljer offlineenhet och klickar sedan på Ta bort från konto.

Om du vill förhindra att Apple Watch eller AirPods visas igen, kan du ta bort parkoppling dem i Bluetooth-inställningarna på alla dina enheter.

Obs! Du kan också ta bort en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac genom att stänga av iCloud helt på den enheten. Om du stänger av iCloud stängs alla iCloud‑funktioner av på enheten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ta bort en enhet som du inte längre har kvar

Om du inte längre har kvar en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple Watch eftersom du har gett bort eller sålt den, måste du fjärradera den innan du kan ta bort den.

1. I Hitta min iPhone på iCloud.com klickar du på Alla enheter och väljer sedan enheten som du vill radera.

Om Alla enheter inte visas beror det på att du redan har valt en enhet. Klicka på namnet på den aktuella enheten i mitten av verktygsfältet så att listan med enheter öppnas. Markera sedan en ny enhet.

2. Radera enheten.

Eftersom enheten inte är förlorad ska du inte ange ett telefonnummer eller meddelande.

Om enheten är offline börjar fjärraderingen nästa gång enheten är online. Du får ett e‑postmeddelande när enheten har raderats.

När enheten har raderats klickar du på Ta bort från kontot.

Knappen Ta bort från konto.

Allt ditt innehåll raderas och någon annan kan nu aktivera enheten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du kan också använda appen Hitta min (eller Hitta min iPhone) på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac för att ta bort enheten. Eller också kan du ta bort enheten från ditt konto i Inställningar. Se Hantera dina enheter i Inställningar på iCloud.com.

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.