Printix guide för Mac

Patrik Fernberg
Patrik Fernberg
  • Uppdaterad

OBS! Detta är en guide skapad för administratörer samt tekniker.

 

Steg 1

Ladda ner Printix via printixportalen: https://partners.printix.net/

mceclip0.png

Steg 2

Navigera till den hämtade filen. Håll ned Control-knappen och högerklicka, välj sedan öppna med “Installer”

mceclip2.png

Steg 3

Klicka på Printixikonen längst upp i menyn och välj sedan logga in (längst ner). Sedan dyker webbläsarfönstret upp, där ni loggar in med erat konto.

mceclip4.png

Steg 4

(Ladda ner drivrutin för skrivaren, om Mac version finns använd den). Lägg till skrivaren via IP adress och välj drivrutin för skrivaren genom att klicka på Välj Programvara och sedan söka på drivrutinen.

Kör en testutskrift!

mceclip5.png

Steg 5

Gå in på Printix, navigera till den dator som skrivaren skapades på. Välj sedan “Print queues” och uppdatera sidan (det kan ta upp till 30 minuter innan den dyker upp). När kön som skapas dyker upp välj den och klicka på ”Convert print queues”.

mceclip6.png

Steg 6

Öppna sedan en web flik och skriv in http://localhost:631/printers/  där kan ni aktivera “CUPS”, Sedan kan ni öppna en terminal via sökfältet uppe till höger, och skriva in; cupsctl WebInterface=yes

mceclip7.png

Steg 7

När webbgränssnittet för “CUPS” dyker upp navigera till “printers” där ska den nya skrivaren dyka upp.

mceclip8.png

Steg 8

Klicka på skrivarens namn och under administration välj “Set default Options”. Här kan ni ändra grundinställningar och val för skrivaren och dessa inställningar kommer sparas i drivrutinen som Printix sedan plockar upp.

mceclip9.png

Steg 9

Navigera till “Drivers” under printkön. Klicka på “Add a new configuration”, välj sedan den dator som har skrivaren samt CUPS installerat. Döp den och välj sedan “Confirm”. OBS: Datorn måste vara i gång samt kopplad till nätverk.

mceclip10.png

Steg 10

Navigera till den skrivare som det avser. Klicka sedan på “Print queues”. Välj den kön som skapades. Klicka på kön, sedan välj “Modify”. Sedan kryssar man “Active”, men INTE “Add Print Queue Automatically.

mceclip11.png

Steg 11

Gör inställningarna efter önskemål.

mceclip12.png

Steg 12

När inställningarna är gjorda spara dem som en förinställning.

mceclip13.png

Steg 13

När samtliga inställningar är klara och det går att skriva ut från datorn. Öppna Finder, välj sedan “Gå” i menyn. Klicka sedan på ”Gå till mapp”.

mceclip14.png

Steg 14

Skriv in ~/Library/Preferences och välj Preferences i listan.

mceclip15.png

Steg 15

Leta sedan upp com.apple.print.customp resets.forprinter.(NAMN) Och kopiera denna till varje dator som ska sättas upp med den skrivaren.

mceclip16.png

Steg 16

Placera filen i EXAKT samma filväg på den nya datorn och filen behöver ha EXAKT samma namn. Installera Printix på datorn om det är en helt ny dator. Lägg sedan till den nyligen skapade kön via printix-applikationen. Sedan går det att skriva ut med dom nya inställningarna!

 

 

t8.pos.png

Var denna artikel till hjälp?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.