Varför har mina appar försvunnit?

Patrik Fernberg
Patrik Fernberg
  • Uppdaterad

2023-01-13 12:57 Under en nyligen genomförd uppdatering av tjänsten Windows Security och Microsoft Defender for Endpoint upplevde användarenheter en serie falska positiva upptäckter för ASR-regeln (Attack Surface Reduction) "Blockera Win32 API-anrop från Office-makro" efter uppdatering till säkerhetsintelligens version 1.381.2140.0. Dessa upptäckter resulterade i identifieringen av vissa Windows-genvägsfiler (.lnk) som matchade det felaktiga detektionsmönstret och togs sedan bort.

 

Genvägsikonerna i aktivitetsfältet eller Start-menyn kanske inte längre är synliga eller kanske inte fungerar som avsett. För vissa användare kan de dessutom få fel när de försöker köra körbara (.exe) filer, om de har beroenden av genvägsfilens sökväg.

 

Det har slutförts en snabbkorrigering i version 1.381.2164.0 fredagen den 13 januari 2023, 18:03. Denna fixuppdatering kommer inte att återställa tidigare borttagna genvägsfiler, men den kommer att förhindra att ytterligare genvägsfiler tas bort felaktigt.

 

Vi utför interna tester av de lösningar som tillhandahålls för att hjälpa samtliga användare att återställa påverkade genvägsfiler i deras miljö.

 

Aktuell status:
Vi har kontaktat de användare som har drabbats och löst problemet.

 

Känner du att du fortfarande har problem så kontakta oss på 08 509 000 00 på en gång så hjälper vi till.

 

 

t8.pos.png

Var denna artikel till hjälp?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

0 kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.